Nieuws

Bedankt!

Het is op dit moment zondag 17 september en we kijken terug op een fantastische Struuntocht! Wat een enthousiasme, wat een geweldige betrokkenheid bij u als deelnemer, supporter, sponsor en/of vrijwilliger.

Jullie inzet was GRENZELOOS.

Langs deze weg willen we een ieder die op welke manier dan ook z'n steentje bijgedragen heeft aan de 6e ATS enorm bedanken. Wij hebben veel lovende woorden gekregen maar geven deze graag door aan u!

Een klein leger aan vrijwilligers en andere vrienden, heeft er voor gezorgd dat we in Lutjegast, Visvliet, Burum, Augsbuurt en Gerkesklooster/Stroobos op een fantastische manier zijn geholpen om alles goed te kunnen organiseren. Wij zijn trots op jullie en dankbaar voor een ieders inzet.

DANK-JULLIE-WEL en graag tot 11 september 2027!


Annelies, Bert, Hein, Kees en Tim


Lees verder

Podcast Struuntocht voor Japanners

Om al een beetje in de sfeer te komen, kun u deze podcast beluisteren. 
Hij duurt ongeveer een uurtje. Ben u nieuwsgierig geworden?  Klik hier voor de podcast.

Lees verder

Stremming brug Stroobos

Zojuist is een EXTRA nieuwsbrief verstuurd naar alle deelnemers van de 6e Abel Tasman Struuntocht in verband met de stremming van de brug bij Stroobos. 

Heeft u hem niet ontvangen, dan kunt u hem downloaden.       Klik hier.

Succes met de laatste voorbereidingen en tot ziens op 9 september!

Lees verder

Nieuwsbrief Augustus

Klik hier als u de nieuwsbrief wilt downloaden.

Half augustus is de tweede nieuwsbrief met de laatste informatie rondom deelname aan de Abel Tasman Struuntocht verstuurd. Heeft u zich opgegeven maar hem niet ontvangen? Controleer uw Spambox.

Succes met de laatste voorbereidingen en tot ziens op 9 september!

Lees verder

Nieuwsbrief juli Abel Tasman Struuntocht 9 september 2023

Half juli is de nieuwsbrief met informatie rondom deelname aan de Abel Tasman Struuntocht verstuurd.

Heeft u zich opgegeven maar hem niet ontvangen? Controleer uw Spambox.

Klik hier als u de nieuwsbrief wilt downloaden.

Half augustus volgt een 2e nieuwsbrief met praktische informatie.

Lees verder

Uw startkaart downloaden vanaf 17 juli

Vanaf 17 juli kunt u via de site www.promotielutjegast.nl uw startkaart downloaden. Hiervoor heeft u het wachtwoord nodig zoals deze is vermeld in de bevestigingsmail bij inschrijving. Op uw startkaart staat de STARTTIJD vermeld. Later starten mag, eerder starten niet.

In de AppStore kunt u de Struuntocht App downloaden en/of updaten.

Ook in deze app kunt u uw startkaart downloaden met de gestuurde inloggevens uit de bevestigingsmail bij inschrijving.

Het is niet nodig uw startkaart te printen, spaar papier en inkt door de startkaart in uw app te downloaden. De startkaart kan bij de start gescand worden uit de app.

Half juli ontvangt u ook een nieuwsbrief op het opgegeven emailadres.

Lees verder

Абель Тасман Струнтохт

Abel Tasman Struuntocht stelt 40 kaarten beschikbaar!

In overleg met de gemeente Westerkwartier heeft de Stichting Promotie Lutjegast 40 kaarten voor de Abel Tasman Struuntocht beschikbaar gesteld voor mogelijke deelnemers die verblijven in de Oekraïne opvang in het Westerkwartier.

In het Westerkwartier worden op 4 verschillende locaties een paar honderd Oekraïense oorlogsvluchtelingen opgevangen. De organisatie wil belangstellenden op deze manier de gelegenheid geven deel te nemen om zo kennis te maken met de Nederlandse cultuur, de regionale omgeving en geschiedenis. Daarnaast past deze uitnodiging vanzelfsprekend helemaal in het thema: “Grenzeloos”.

Mogelijk geven een aantal Oekraïners zich zelfs op als vrijwilliger. Dat is natuurlijk een fantastische manier om te integreren en deel te nemen aan de Nederlandse samenleving.

Lees verder

Podcast ‘De Verbiending, een opwarmertje voor de Zesde Abel Tasman Struuntocht

Op 9 september lopen 4500 wandelaars door het noordelijke grensgebied van Groningen en Friesland. Om de ‘Struners’ op voorhand op te warmen voor deze mooie tocht, maken Nico Boele en Geert Zijlstra een extra aflevering van hun podcast ‘De Verbiending’ met als werktitel ‘Struuntocht voor Japanners, omdat zij de 25 kilometer binnen een uur gaan afleggen .

Op 20 mei namen ze alvast een grensoverschrijdend voorproefje. Bij de Friesche Brug in Visvliet staken ze grensrivier de Lauwers over. Medio augustus verschijnt de podcast op Spotify, op deze website van de Struuntocht en het Ommelander Media Collectief https://www.ommelandermediacollectief.nl/podcasts/de-verbiending/.

Lees verder

Het gaat snel!

Op zaterdag 7 januari is de online inschrijving geopend voor de 6e Abel Tasman Struuntocht op 9 september 2023.

En het gaat mooi! Inmiddels al hebben we bijna het maximaal aantal deelnemers bereikt. Zegt het voort!
Tineke Miedema  nam de eerste startkaarten in ontvangst.

Lees verder

“Struuntochtmotor” draait op volle toeren!

Zoals iedereen vast weet vraagt de organisatie van de ATS altijd veel voorbereiding. Het bestuur is dan ook sinds afgelopen juni alweer maandelijks in overleg en in de voorbereidingsmodus. Rond de zomer hebben we met elkaar de concept route gefietst en deze op hoofdlijnen vastgesteld. Dat betekent dat we de route verder kunnen finetunen en dat we in gesprek kunnen met particuliere grondeigenaren over het gebruik van stukken grond voor doorgang of voor andere zaken tijden de 6e ATS op zaterdag 9-9-23.

Het belooft weer een fantastische verrassing te worden met veel variatie en leuke plaatsen die we aandoen. Alle ruimte voor datgene waar we bekend om staan: Zang, dans, muziek, theater etc. We denken weer garant te staan voor een dag boordevol lichaamsbeweging in combinatie met cultuur.

Daarnaast zijn we druk met het zoeken naar sponsoren voor ons 4-jaarlijkse evenement. Anders dan andere jaren hebben we deze editie geen hoofdsponsor maar zijn we op zoek naar meerdere sponsoren die ons kunnen helpen de begroting voor 2023 weer rond te krijgen. Het ziet er naar uit dat dit helemaal goed gaat komen. Mocht u nog een steentje (financiën of in materiele zin) willen bijdragen aan de Struuntocht dan kunt u zich melden via de mail: info@promotielutjegast.nl . U wordt dan ‘Vriend van de Struuntocht’.

Wat op dit moment (december 22) op de agenda staat zijn de gesprekken met de dorpen waarlangs de tocht op 9 september volgend jaar trekt. U weet van ons dat we de route nog niet helemaal verklappen maar we kunnen al wel vertellen dat we deze keer over de Friese grens trekken en maar liefst 3 gemeentes aandoen. Dat betekent dat de route ons dorp verlaat richting het noorden richting Visvliet en dat we terug gaan komen vanaf Stroobos aan de zuidzijde van het Van Starkenborghkanaal. We zullen ons thema onthullen via deze website en via de social media op zaterdag 7 januari 2023. Houd ons daarom in de gaten. In het voorjaar zullen we ook meer informatie verstrekken over de aanmelding als vrijwilliger. We hebben weer vele handjes nodig, voor, tijdens en na de tocht dus als u niet wilt lopen maar wel graag wilt helpen; dat kan!

Waar we verder druk mee zijn, zijn de contacten met de gemeentes waardoor we trekken en andere mogelijke subsidieverstrekkers. Ook dit vraagt tijd en voorbereiding. Gelukkig zijn we zo onderhand een geöliede machine en is er veel vastgelegd in draaiboeken.

Wij raden u aan deze website en onze socials in de gaten te houden. We zijn te volgen via Facebook (Abel Tasman Struuntocht) en Instagram (atstruuntocht), dan bent u van alles meteen op de hoogte.


Tot slot de inschrijving:

De inschrijving voor de 6e Abel Tasman Struuntocht opent op zaterdag 7 januari 2023 via deze website. Het exacte tijdstip dat we de inschrijving openen zal zijn om 15:30 uur. Ook dit zullen we communiceren via social media, via spandoeken en deze website. U kunt dit moment alvast noteren in uw agenda.
Wees op tijd want vol=vol en het maximumaantal deelnemers is vastgesteld op 4500. Meer kunnen we logistiek niet verwerken in ons kleine dorp en op de route. Houd bij de inschrijving uw bank app bij de hand zodat u vlotjes door de inschrijving heen kunt.


Lees verder

Save The Date 9 september 2023

Achter de schermen zijn we weer begonnen met het organiseren van de zesde Abel Tasman Struuntocht.

Deze zal plaatsvinden op 9 september 2023.

De inschrijving opent op 7 januari 2023.
Houdt hiervoor deze site in de gaten.

Het belooft weer een uniek beleving te worden!


Lees verder

Piet Miedema, grondlegger Abel Tasman Struuntocht


"Het leven is als De Struuntocht, als je gefinisht bent blijven de herinneringen"


Wij zijn erg verdrietig en geschrokken van het overlijden van de grondlegger en oud-voorzitter van de

Stichting Promotie Lutjegast:                     Piet  Miedema

Zijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en creativiteit was onze inspiratie.
Zijn betrokkenheid bij de Abel Tasman Struuntocht evenals zijn warme persoonlijkheid zullen we enorm gaan missen..

We wensen Tineke en de (klein)kinderen heel veel sterkte.


Het bestuur van de SPL

Lees verder

Vrienden van de 5e Abel Tasman Struuntocht

Het is op dit moment zondagmiddag 15 september en we kijken terug op een fantastische Struuntocht! Wat een enthousiasme, wat een inzet en wat een geweldige betrokkenheid bij u als deelnemer, supporter, sponsor en/of vrijwilliger. 
Langs deze weg willen we een ieder die op welke manier dan ook z'n steentje bijgedragen heeft aan de 5e ATS enorm bedanken. Wij hebben veel lovende woorden gekregen maar geven deze graag door aan u! Een klein leger aan vrijwilligers heeft er voor gezorgd dat we in Lutjegast, Zuidhorn, Enumatil, Boerakker en Grootegast op een fantastische manier zijn geholpen om alles goed te kunnen organiseren. Wij zijn trots op jullie en dankbaar voor een ieders inzet. 
Daarom een oprecht "DANK-JULLIE-WEL" en graag tot 9 september 2023.

Lees verder

Struuntochtbijlage

De struuntochtbijlage wordt verspreid in het verzorgingsgebied van de Streekkrant. Heeft u hem niet ontvangen dan kunt u hem hier downloaden.

Klik hier!

Veel leesplezier.

Lees verder

Spieren voor Spieren

Doneer hier!

Dit maal hebben wij ons verbonden aan het goede doel "Spieren voor spieren". De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Opbrengsten van fondsenwervende activiteiten worden snel en effectief ingezet ten behoeve van onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Hiervoor richt de Stichting diverse kinder- en expertisecentra op. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Alles is erop gericht om spierziekten de wereld uit te helpen. Om de kwaliteit van leven te verbeteren investeert de Stichting in de ontwikkeling van hulpmiddelen en worden er jaarlijks diverse leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte georganiseerd. 

Lees verder

Nieuwsbrief September

Gisteravond is de laatste nieuwsbrief verzonden.

Deze nieuwsbrief bevat onder ander belangrijke informatie voor deelnemers.

Klik hier voor de nieuwsbrief!Lees verder

De App van der Abel Tasman Struuntocht, nu te downloaden!

De Abel Tasman Struuntocht  app is te downloaden vanaf app/playstore. 
In de app staat info over de route en over alles wat langs de route voor u is georganiseerd.

Met uw inlogcodes ontvangen in de mail bij opgave heeft u toegang tot alle informatie in de app. 
U kunt bijvoorbeeld uw startkaart downloaden. Deze kan bij de start gescand worden vanuit de app.


Lees verder

Startkaart

Vanaf vandaag kunt u via deze site uw startkaart downloaden. Hiervoor heeft u het wachtwoord nodig zoals deze is vermeld in de bevestigingsmail bij inschrijving. 
Op uw startkaart staat de STARTTIJD vermeld. Later starten mag, eerder starten niet.  

Er is een APP in de maak die u vanaf half augustus kunt downloaden uit de APPstore. 
Ook in deze app kun u uw startkaart downloaden met de gestuurde inloggevens uit de bevestigingsmail bij inschrijving. 

Het is niet nodig uw startkaart te printen, spaar papier en inkt door de startkaart in augustus in uw app te downloaden. De startkaart kan bij de start gescand worden uit de app. 


Lees verder

Nieuwsbrief

Zojuist is de eerste nieuwsbrief van de Abel Tasman Struuntocht verstuurd naar alle deelnemers en andere betrokken.

Klik hier voor de nieuwsbrief

Deze nieuwsbrief bevat een aantal leuke wetenswaardigheden, een openingsstukje door onze burgervader (interim), een leuke prijsvraag en nog veel meer.

Veel leesplezier!


Lees verder

Inschrijven als vrijwilliger

Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden als vrijwilliger om te helpen tijdens de struuntocht 14 september 2019!! Op de homepagina staat een link om je hiervoor aan te melden. Lees verder

Inschrijven is nog mogelijk

Het is nog steeds mogelijk om u in te schrijven voor de 5e Abel Tasman Struuntocht.

Wilt u meedoen wacht dan niet te lang met opgeven, want anders kunt u het feest straks niet mee vieren.

We maken er deze vijfde editie een groot feest van rond het thema: Vier door het Westerkwartier!

   


Lees verder

Stichting Spieren voor Spieren

Dit maal hebben wij ons verbonden aan het goede doel "Spieren voor spieren". De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Opbrengsten van fondsenwervende activiteiten worden snel en effectief ingezet ten behoeve van onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Hiervoor richt de Stichting diverse kinder- en expertisecentra op. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Alles is erop gericht om spierziekten de wereld uit te helpen. Om de kwaliteit van leven te verbeteren investeert de Stichting in de ontwikkeling van hulpmiddelen en worden er jaarlijks diverse leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte georganiseerd. Om een donatie te doen aan de stichting Spieren voor spieren klik dan hier


Lees verder

De inschrijving is geopend!

Op 30 december is de inschrijving van de vijfde editie van de Abel Tasman Struuntocht geopend! 

Wij hopen u allemaal te zien aan de start, dus geef u op en bemachtig één van de laatste startkaarten.

Opgave gaat via inschrijfbutton op deze site. 

Lees verder

Het thema is bekend! De inschrijving start bijna...

Hallo struuners! Over een klein jaar is het al weer zo ver, de vijfde editie van de Abel Tasman Struuntocht! Een jaar lijkt lang, maar het is zomaar voorbij. De voorbereidingen zijn dan ook alweer in volle gang. Dit maal is het tevens een jubileum editie, de vijfde Abel Tasman Struuntocht vindt plaats op 14september2019! Het is iets om trots op te zijn dat we dit evenement voor de vijfde maal mogelijk kunnen maken. Het thema betreft ditmaal dan ook: Fier door het Westerkwartier! Hiermee sluiten we ook mooi aan op de fusie van de vier gemeenten. Het bestuur is enigszins gewijzigd sinds de laatste struuntocht, Piet Miedema, Lolke van der Veen en Paulien Jongsma hebben afscheid genomen van het bestuur. Wij willen hun allen enorm bedanken voor hun inzet en betrokkenheid! Het nieuwe bestuur is bij de meesten reeds bekend. Bert van der Vaart is onze nieuwe voorzitter. Annelies van der Velde blijft secretaris. Kees de Wit is onze penningmeester. Hein Wijbenga buigt zicht samen met nieuw bestuurslid Tim Wiersma over de route en de vrijwilligers. Nieuw bestuurslid Fauve Meidam verzorgt de culturele activiteiten onderweg en de PR. 30 december 2018 zal de online inschrijving voor de Struuntocht van start gaan. De kaartverkoop zal geschieden via onze website www.promotielutjegast.nl. Hou de website en onze facebookpagina goed in de gaten en zorg dat je op tijd een ticket bemachtigt! De ervaring leert dat de kaartverkoop snel gaat. Reserveer allemaal vast 14 september in jullie agenda! Tot snel! Stichting Promotie Lutjegast – Abel Tasman Struuntocht Lees verder

het was weer een geslaagde fietstocht!

De fietstocht was dit jaar wederom een geslaagd evenement. Er was een mooie opkomst en ondanks een buitje onderweg en wat wind was het een mooie dag om te fietsen. We hebben vele blije gezichten gezien en de route was prachtig. Een heerlijke lunch op de helft van de route maakte de bui die we aan het begin hadden weer goed, iedereen kon weer even opwarmen en opdrogen, om vervolgens de rest van de route lekker voor de wind uit te fietsen. Teruggekomen in het dorpshuis stond er voor iedereen een kopje koffie, een gebakje en een appel van Oudenbosch klaar. Na de tocht was er voor de liefhebbers de mogelijkheid om aan te sluiten op de ceremonie van de gemeente omtrent de Pounamo. Kortom, een geslaagde dag. Op naar de struuntocht volgend jaar! Lees verder

uitnodiging gemeente Grootegast

Zaterdag 22 september zal de gemeente Grootegast na de Fietstocht een bijeenkomst organiseren rond de overdracht van de 'Pounamu'. Jullie zijn allemaal van harte welkom deze na afloop van de fietstocht te bezoeken.

Voor een link naar de uitnodiging klik hier


Voor een link naar de uitnodiging op onze facebookpagina klik hier


Lees verder

Notebomers Bouwgroep Lutjegast opnieuw Hoofdsponsor van de Abel Tasman Struuntocht 2019

Notebomers Bouwgroep Lutjegast zal in 2019 opnieuw hoofdsponsor zijn van de Abel Tasman Struuntocht. De voorgaande jaren heeft Notebomers Bouwgroep eveneens een grote bijdrage geleverd aan de struuntocht en wij zijn blij dat ze wederom dit prachtige evenement willen sponsoren. Het beloofd weer een prettige samenwerking te worden! Lees verder

INSCHRIJVING GEOPEND!!

De Inschrijving voor de derde editie van de Abel Tasman Fietstocht is geopend!! Vanaf nu kunt u zich inschrijven op de website www.promotielutjegast.nl via de button op de homepage. Wij zien u graag 22 september! Lees verder

De Abel Tasman Fietstocht komt er weer aan!

Na het enorme succes van de voorgaande jaren is Stichting Promotie Lutjegast erin geslaagd om dit jaar voor het derde maal de Abel Tasman Fietstocht te organiseren. Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 22 september 2018 en beloofd wederom een groot succes te worden. De organisatie is er opnieuw in geslaagd een nieuwe route voor u uit te stippelen, welke op de dag zelf volledig voor u uitgepijld is. U hoeft dus enkel de pijlen te volgen en te genieten van de prachtige omgeving waar de tocht u langs zal brengen. De fietstocht is volledig verzorgd, wat inhoudt dat u onderweg voorzien wordt van koffie/thee en een lunch. Vanaf 9:30 zullen de eerste deelnemers vanuit Lutjegast van start gaan. Mocht u onverhoopt kampen met pech onderweg, staat er te allen tijde een kundige fietsenmaker en EHBO-dienst voor u klaar. De kosten voor deze prachtige fietstocht bedragen slechts 15euro, kortom een sportief dagje uit om niet snel te zullen vergeten! De inschrijving opent zaterdag 14 juli, u kunt zich dan aanmelden via deze website, meer informatie volgt dan. Lees verder

Het bestuur van Stichting Promotie Lutjegast Is weer compleet!

Het bestuur van Stichting Promotie Lutjegast is weer op volle sterkte, de streekkrant heeft er een mooi stuk over geschreven. Tim Wiersma en Fauve Meidam, beide nu enkele jaren woonachtig in Lutjegast, komen ons team versterken. Tim gaat zich over de logistiek ontfermen en Fauve neemt de cultuur/pr voor haar rekening. Nu het bestuur weer compleet is kunnen we er weer vol tegenaan in de aanloop naar de Abel Tasman Struuntocht 2019 en niet te vergeten de aankomende Abel Tasman Fietstocht welke zaterdag 22 september 2018 plaatsvindt! http://destreekkrant.nu/bestuur-stichting-promotie-lutjegast-op-volle-sterkte/ Lees verder

Uit de Streekkrant

Op zaterdag 26 augustus rond 9:00 uur zal burgemeester Van der Tuuk het startschot verzorgen van de 2e Abel Tasman Fietstocht. Na de eerste editie die vorig jaar onder stralende omstandigheden een prachtige dag opleverde, heeft de organisatie zich wederom ingespannen om voor u als deelnemer een schitterende ‘beweegdag’ te organiseren. Dit jaar is er geen leeftijdslimiet en is het maximaal aantal deelnemers verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. De organisatie hoopt op een volle bak en een vriendelijk zonnetje. De ervaring leert dat de meeste deelnemers de weersvoorspellingen even afwachten alvorens zich op te geven. U kunt zich dus nog opgeven, zelfs in deze laatste week voor de start! Voor opgave kunt u terecht op www.promotielutjegast.nl . U kunt zichzelf opgeven of een groep, het wijst zichzelf. Per deelnemer krijgt u meteen een bevestigingsmail met daarbij een link naar de startkaart en een startgroepnummer. Vanaf 19 augustus kunt u op de webstite (www.promotielutjegast.nl) vinden hoe laat uw startgroep start en hoe laat u zich kunt melden aan de start. De verzamelplaats is achter het Kompas, de start naast het Kompas en er is voldoende parkeerruimte voor de auto. U kunt de borden volgen richting parkeerterrein. De organisatie biedt u voor € 15,- een volledig verzorgde dag inclusief 2 maal een koffiepauze en een lunch. De route is 42 kilometer lang en biedt u veel bekijks! Deelnemers van 55 jaar of ouder kunnen op vertoon van een geldig ID-bewijs 2 euro terugkrijgen. De organisatie van de Abel Tasman Fietstocht is in handen van “Grootegast in beweging” en Stichting Promotie Lutjegast.

Lees verder

500 deelnemers

U kunt zich vanaf vandaag aanmelden voor de Abel Tasman Fietstocht. Er kunnen maximaal 500 deelnemers meefietsen. Wij hopen natuurlijk dat we dit aantal gaan halen en dat de tweede editie van de fietstocht weer net zo mooi wordt als de eerste. Dus meldt u aan en zegt het voort!

Lees verder

Tweede editie van Abel Tasman Fietstocht

Op 26 augustus is de tweede editie van de Abel Tasman Fietstocht! Stichting Promotie Lutjegast en Grootegast Plezierig in Beweging komen na het succes van de eerste fietstocht met de tweede editie hiervan. De start en de finish van de fietstocht zijn weer in Lutjegast. De inschrijving start op 10 juni. Lees verder

Gesprek met de nieuwe burgemeester

De eerste voorbereidingen voor de Abel Tasman Struuntocht op 14 september 2019 zijn begonnen! We zijn deze week afgetrapt met een gesprek met de nieuwe burgemeester en ook de eerste vergaderingen staan al gepland! Houd onze pagina's in de gaten voor meer nieuws. Lees verder

Artikel Winterkuier op DitisWesterkwartier

DitisWesterkwartier kwam gisteren langs bij de Winterkuier. Zij schreven een mooi artikel! Lees het artikel hier terug: http://ditiswesterkwartier.nl/?p=2013 Lees verder

Nabestellen foto's van de Winterkuier

Afgelopen zaterdagmiddag 14 januari vond de Winterkuier plaats in Lutjegast.
Onder het kopje 'Foto's' kunnen alle foto's van de wandelaars gevonden worden.

Foto's nabestellen
 Alle foto's kunnen ook nabesteld worden! Je krijgt dan de foto in hoge kwaliteit via de mail.
 Een foto bestellen gaat als volgt: Je maakt 1,50 over naar rekeningnummer NL31 RABO 0341 0711 88 (Stichting Promotie Lutjegast) onder vermelding van het fotonummer en het mailadres. De foto's nummers kan je vinden via dit album: https://www.flickr.com/photos/130058866@N05/albums/72157675473752803. Je krijgt de foto dan zo snel mogelijk per mail. Het bedrag dat er aan overgehouden wordt is voor de IJsbaan vereniging Abel Tasman.

Lees verder

Update Winterkuier

⛄ Vanmiddag om 14.00 uur start de Winterkuier georganiseerd door Stichting Promotie Lutjegast en IJsvereniging "Abel Tasman" vanaf het Dorpshuis in Lutjegast! Een tip van de organisatie: kleed u warm aan en doe regenlaarzen aan. ⛄ Lees verder

Winterkuier: alle informatie op een rijtje

Wat: Winterkuier Wanneer: Zaterdag 14 januari Hoelaat: tussen 14.00 uur en 15.00 uur kan er gestart worden Vanaf: Dorpshuis 't Kompas Entree: 2 euro kinderen en 3,50 euro volwassenen Route: 4,5 kilometer Onderweg: Snert, gluhwein en foto Lees verder

Winterkuier!

Op zaterdag 14 januari vindt de Winterkuier plaats in Lutjegast. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur kan er gestart worden bij dorpshuis het Kompas! De kosten van de winterkuier zijn 2 euro voor kinderen en 3,50 euro voor volwassenen. Voor deze prijs krijgt u een prachtige wandeling (ongeveer 4,5 kilometer) en een kopje snert en gluhwein. De tocht gaat over onverharde wegen, dus we raden u absoluut aan om waterdicht schoeisel aan te trekken. Vanaf het dorpshuis loopt de tocht (ongeveer 4,5) kilometer door het mooie landschap van Lutegast richting de ijsbaan. Onderweg kunt genieten van het mooie landschap en het uitzicht. Ook wordt er van iedere wandelaar of wandelgroep een foto gemaakt onderweg. Deze foto kunt u achteraf bestellen via onze website. De finish van de winterkuier is bij de Ijsbaan. Daar kan iedereen nog even nagenieten van de mooie tocht onder het genot van een hapje en een drankje. Lees verder

Winterkuier op 14 januari

Stichting Promotie Lutjegast organiseert samen met de ijsbaanvereniging een winterkuier! Om het nieuwe jaar goed en sportief te beginnen wordt er op zaterdagmiddag 14 januari een winterkuier georganiseerd vanuit Lutjegast. De aanvangstijd is 14.00 uur. Meer informatie over de de winterkuier volgt snel. Lees verder

Het zit erop!

Beste vrijwilligers, vrienden, struners kiekers en natuurlijk struners,  

Het zit erop! De vierde Abel Tasman Struuntocht is afgelopen. Wat hebben we met elkaar een geweldige dag gehad! Iedereen hartelijk bedankt voor de medewerking, zonder jullie was deze dag niet mogelijk geweest!  

Vanmorgen begon de dag op het Torenkamp  om 07.30 uur met de officiële opening. De Bazuin uit Lutjegast speelde prachtige nummers, met onder andere ‘De Zee’ met soliste Emma van der Vaart. Bert Middel heeft samen met voorzitter Piet Miedema de vierde Struuntocht officieel geopend door aan de knop te draaien! Hierdoor kwam er in een zuil het woord ‘Struunse’ naar boven. Daarna ging er om de tien minuten een startgroep met driehonderd wandelaars richting Eibersburen. Iedere wandelgroep vertrok met het nummer ‘Strunen met Dij’ van Geert Zijlstra en Piet Buist.   De wandelaars liepen naar de brug, waar prachtige muziek gedraaid werd vanonder de brug. De brug was prachtig versierd met wandelschoenen en de bussen stonden beneden klaar! Alle wandelaars werden naar Standheem gebracht om daar officieel te beginnen aan de Struuntocht. Met kilometer bordjes met spreuken erop werden de struners op de hoogte gehouden van de route.  

De pleisterplaatsen waren prachtig versierd en onderweg was genoeg te zien, te beleven en te proeven! Ook het weer was super, dit kon bijna niet beter!   De eerste wandelaars kwamen om 12.30 uur alweer binnen. De laatste groep struners kwam na 18:00 uur het veld op. Alle wandelaars werden begroet door de prachtige kikkers en nimfen die rondsprongen rond de finish.  

Op het Torenkamp was het ook ontzettend gezellig! Geert Zijlstra was prachtig verkleed en heeft de hele dag super aan elkaar gepraat. Ook veel dank daarvoor! De meiden van GSV Let’s Move en de vlaggendragen van Dindua, super! Bedankt voor jullie medewerking. Naast het spektakel op het grote podium op het Torenkamp was er ook veel muziek. De band Wooden Moons uit Surhuisterveen zorgde voor prachtige muziek en veel sfeer.  De toiletten op het veld waren ook prachtig, dankjewel de WCeendjes! Wat ook voor veel sfeer zorgde was iedereen die zo lang bleef plakken op het veld! Hartstikke gezellig! Nogmaals, iedereen bedankt!    

Morgenmiddag zal de laatste struuntoch nieuwsbrief uitkomen vol met nieuws en foto’s! Hou de mailbox dus in de gaten. Ook zullen er foto’s op de website en Facebook geplaatst worden!  

Tot vanavond allemaal, bij het blarenbal!  

Bestuur Abel Tasman Struuntocht

 

 

Lees verder

Struners kieken!

Loopt u niet mee met de Abel Tasman Struuntocht, maar wilt u wel sfeer komen proeven?  langs de route is het mogelijk om getuige te zijn van het wandelevenement. Rondom de pleisterplaatsen Kornhorn, Boerakker en Grootegast  is voldoende parkeergelegenheid voor “Strunerskieken”. Bent u op de fiets? Hou er dan rekening mee dat  u zich niet op de wandelroute mag begeven! Dit is zowel voor de wandelaars als voor u niet fijn. Om zo dicht mogelijk bij het feest te komen kunt u  van de hieronder aangegeven parkeergelegenheid  gebruik maken. Waar u kunt parkeren is door  bebording duidelijk aangegeven en anders zijn er voldoende  verkeersregelaars aanwezig die u de goede richting op helpen.

Langs de gehele route van de Abel Tasman Struuntocht is het feestelijk, maar op de pleisterplaatsen wordt echt flink uitgepakt. ’s Morgens [van ca. 10.00 – 13.00 uur] beleven de wandelaars het feest op de 1e pleisterplaats van de dag: het Curringheveld te Kornhorn.  Langs de Provincialeweg richting Opende is voldoende parkeergelegenheid. Tussen pakweg  12 uur en 3 uur ’s middags verplaatst het feest zich naar het “Wilgepad” naast het Dwarsdiep nabij Boerakker. Dit belooft een waterrijk spektakelstuk te worden! Wanneer u hier getuige van wilt zijn, dan kunt u de parkeergelegenheid  gebruiken langs het Wilgepad  te bereiken via de Roordaweg. Wanneer u de wandelaars een hart onder de riem wilt steken, wanneer de eerste blaren komen en de benen vermoeid beginnen te raken, dan kunt u op de 3e pleisterplaats van de dag terecht op het Marktplein te Grootegast. De snelste wandelaars worden direct na de middagklok al verwacht, maar de topdrukte zal tussen 2 en 4 uur ’s middags ontstaan. Hier is voldoende ruimte om te parkeren achter het gemeentehuis in Grootegast op 60 meter van het Marktplein. [routeplanner: nabij de Schalck 5]  

Aan het einde van de dag komen we weer terug in Lutjegast. Hier is het vanaf ’s ochtends 7 uur tot aan het einde van de middag een drukte van belang. De eerste wandelaars worden rond een uur of één ‘s middags weer terug verwacht in Lutjegast. Rond de klok van 4 zal de Abeltasmanweg pas echt volstromen met wandelaars. Met de op het feestterrein in Lutjegast verkrijgbare bloemen kunt u de wandelaars verwelkomen. De Abeltasmanweg is dan al omgetoverd tot  de “Via Gladiola” van de Abel Tasman Struuntocht! Vermoeide voeten, blaren, ze zijn dan vergeten.  Een warme en enthousiaste binnenkomst staat de “struners” te wachten!

Parkeren in Lutjegast is gratis voor zowel auto’s en fietsen op de weilanden langs de Stationsweg. Let er op dat Lutjegast alleen bereikbaar is vanuit de richting Grootegast, via de Lutjegasterweg en de Wieren! Via het Westerzand [richting Niekerk] tussen 6.00 en 19.00 uur en/of de Stationsweg [via Eibersburen] tussen 6.00 en 12.00 uur is het niet mogelijk om Lutjegast in of uit te rijden met de auto of de fiets. Alleen via de Wieren kunt u de gehele dag Lutjegast bereiken. Wanneer u ’s ochtends de opening wilt mee beleven, dan bent u van harte welkom. De opening zal om half 8 plaats vinden.

De Stichting Promotie Lutjegast wenst zowel de deelnemers als de “strunerskiekers” een prachtige dag toe!  

Lees verder

Vrijwilligersavond

Gisteravond vond de vrijwilligersavond plaats in het dorpshuis 't Kompas voor een deel van onze vrijwilligers! De meeste vrijwilligers waren al op de hoogte gebracht van hun taken tijdens de Struuntocht. Een deel kreeg gisteravond  te horen wat zijn/haar taak is op 12 september. Het was een gezellige avond met veel informatie. Bekijk hier alle foto's: http://bit.ly/1Vt3tCY


  

Lees verder

Abel Tasman Speldag!

Zaterdag 27 juni vond de Abel Tasman Speldag plaats. De speldag werd georganiseerd voor de kinderen uit Lutjegast en omstreken. Dit ter promotie van de Abel Tasman Struuntocht.

Tijdens de speldag konden de kinderen deelnemen aan vijf verschillende spelletjes. Zo was er onder andere Levend zeeslag, een Vlaggenroof en een Kwallenspel. Tijdens de spelletjes werden de kinderen spelenderwijs op de hoogte gebracht van de avonturen van Abel Tasman tijdens zijn leven. 

Alle spelbegeleiders tevens organisatoren waren gekleed in zeventiende eeuwse kleding. Een aantal kinderen besloot om zich ook zo te kleden en daarbij gebruik te maken van schmink. De speldag was een succes: een grote opkomst en mooi weer! 


Lees verder

De datum is geprikt!

Dat de tijd snel kan gaan, bewijst het aantreden van alweer de vierde editie van de Abel Tasman Struuntocht. Alweer vier jaar geleden vertrokken 4000 wandelaars vanuit Lutjegast om na omzwervingen door onder andere Niekerk, Grootegast en Doezum uiteindelijk weer op het thuishonk van Abel Tasman te belanden. Volgend jaar 2015 zal er weer een editie van de Struuntocht worden georganiseerd en wel op zaterdag 12 september. Een datum voor wandelliefhebbers om nu alvast rood te omcirkelen. Evenals eind december wanneer de inschrijving van start zal gaan. Want iets missen van dit festijn zou zonde zijn. Het bestuur is alweer drukdoende en liet afgelopen zaterdag tijdens de Tocht om de Noord voor het eerst weer van zich horen. Lees ook verderop in deze krant het interview met voorzitter Piet Miedema die zich opmaakt voor zijn allerlaatste Struuntocht als voorzitter.

Zoals gezegd, het wordt de allerlaatste Struuntocht voor Piet Miedema als voorzitter van het bestuur. “Ik wil het heel graag nog één keer goed doen”, vertelt hij. “Maar dan stop ik ermee, ja. Of dat lastig is? Ja”, antwoordt Piet weloverwogen om te vervolgen, “maar mij grote wens is de Struuntocht een keer te lopen en me te laten verrassen door alles wat je onderweg ziet en beleeft. Bovendien: de Struuntocht hangt niet alleen van de voorzitter af. Ik denk dat ik nu een aantal mensen om me heen heb verzameld aan wie het stokje over kan dragen. We hebben een aantal nieuwe bestuursleden gekregen met wie we nieuw bloed en frisse ideeën hebben binnen gehaald.”

Naast Piet, zijn ook ‘oudgedienden’ Lolke van der Veen en Hein Wijbenga weer van de partij, maar de rest van het bestuur is vernieuwd. Oud-voorzitter van Dorpsbelangen Lutjegast Bert van der Vaart, Paulien Jongsma door Piet getypeerd als jong en ambitieus, Annelies Helmholt gaat zich bezig houden met het secretariaat en Kees de Wit, financiën en inschrijving, zijn toegetreden tot het Struuntochtbestuur. Opvallend, of misschien juist wel niet: allen zijn afkomstig uit Lutjegast. Het aftreden van maar liefst vier bestuursleden zette Piet ook aan het denken. “Ik heb best wel even getwijfeld of we wel door moesten gaan en opnieuw een Struuntocht op moeten zetten. Is het dan werkelijk te zwaar?” Eén van de dames, vertelde Piet, bekende dat het zweet haar uitbrak als ze de mailtjes over de Struuntocht weer voorbij zag komen. Een wandelevenement van dit formaat opzetten, is nou eenmaal geen kinnesinne.

Maar de Struuntocht komt terug en hoe! “Het belooft weer spectaculair te worden. We hebben hele grootse plannen”, vertelt Piet. “Dit keer houden we het bij één afstand en komt de veertig kilometer te vervallen. Een nieuw licht schijnt over veel zaken.” Een start op een andere plek bijvoorbeeld, wordt al voorzichtig besproken. Afgelopen zaterdag waren de Struners weer aanwezig in Lutjegast om kenbaar te maken dat zaterdag 12 september 2015 dé dag van de vierde editie van de Abel Tasman Struuntocht zal worden. “Mensen moeten toch weten dat ze in het Struundorp zijn.” Eind december zal de inschrijving starten. Verwacht wordt dat de beschikbare 4500 plaatsen snel weg zijn.

Dit artikel [inclusief foto] is geschreven door De Streekkrant.

Lees verder

Struuntocht bijlage!

Elke dinsdag valt er in het Westerkwartier een verse Streekkrant op de mat, maar deze week was dit wel een heel bijzondere Streekkrant! In deze krant zit namelijk de Struuntocht-bijlage! 

In de Struunbijlage kunt u alles lezen over de vierde Abel Tasman Struuntocht op 12 september. Er staat ontzettend veel achtergrond informatie in over het bestuur, van de cultuurwerkgroep, over de pleisterplaatsen en nog veel meer! We zijn als bestuur ontzettend trots op deze bijlage. Lees hem daarom snel! 

Voor alle geïnteresseerden die de Streekkrant niet ontvangen, u kunt 'm ook lezen op de website van de Streekkrant: http://bit.ly/1XH5aPd


Lees verder

Update: Startkaarten

We ondervinden wat problemen met de verzending van startkaarten naar Hotmail, MSN, Outlook en Live mailservers. Onze ICT-ers werken hard om op korte termijn alles voor elkaar te maken. Met excuses voor het ongemak, vragen we nog een klein beetje geduld van uw kant. We houden u uiteraard op de hoogte!! Lees verder

Lees de mei-nieuwsbrief!

Afgelopen zondag 3 mei is onze vierde nieuwsbrief verstuurd! In deze mei editie hebben we weer een hoop te melden! Door verder te lezen blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen van het project van de studenten van de Hanzehogeschool, krijgt u een voorproefje van de route en leest u over onze cultuurcommissie die alles op alles zet voor een geweldige culturele dag! Verder staat er weer een nieuw verhaal in van Geert Zijlstra, een verhaal van een struner die op weg is naar 12 september en vrijwilligers in actie! 

Nieuwsgierig geworden? Lees de nieuwsbrief hier!


Tot volgende maand & succes met strunen! 

Lees verder

Lees de juli nieuwsbrief!

Ondertussen is de zesde nieuwsbrief van de Abel Tasman Struuntocht al verschenen. Lees deze hier!  

Lees verder

Lees de juni-nieuwsbrief!

Beste struners, vrijwilligers en lezers, 

Vanmorgen is de juni-nieuwsbrief verstuurd naar al onze abonnees!

Deze nieuwsbrief staat vol met de allernieuwste informatie over de route en de culturele activiteiten. Verder staat er weer een verhaal in van Geert Zijlstra, een artikel van een groep wandelaars die bijna klaar is voor de Struuntocht, een bestuurslid die zich voorstelt en meer informatie over de Abel Tasman Speldag. 

Nieuwsgierig geworden? Lees hier de nieuwsbrief

Lees verder

Lees de derde nieuwsbrief!

Beste struners, vrijwilligers en lezers, 

In deze nieuwsbrief hebben we weer een hoop te vertellen. Zo is er een project opgestart met studenten van de Hanze Hogeschool in Groningen. Samen met Ben Vegter hebben zij leuke ideeën om de Struuntocht op de kaart te zetten in combinatie met een goed doel. Daarnaast zijn onze exclusieve polo’s weer te bestellen, dus als u deze unieke herinnering vast in huis wil halen.. Sla nu uw slag! Verder staan de eerste waterspreuken in de nieuwsbrief en hebben we weer een nieuw verhaal van Geert Zijlstra. 

Nieuwsgierig geworden? Lees hier maar gauw verder.

Fijne paasdagen en tot volgende maand! 

Lees verder

Songtekst Strunen met Dij!

Ok al is de weg nou zwaart van t volk, heb alleneg oog veur dij 

De bloemen en bomen ik zie ze niet , allenig oog veur dij

Eén weg om  op te lopen, één richting woar noartoe

Alleneg oog veur dij  


Net as Tasman alsmoar deur, ik ben op koers met dij

De schaarpste klippen, gien gezeur, soamen op koers met dij

We voaren der om henne,  ons doel  is vast ien zicht

Vast  op koers met dij  


As twee polen Noord en Zuud, trekken we al aan mekoar

Wij lopen nou soamen t leven deur,  en dat blift zo joar noa joar  


Struunen met dij, dat is het mooiste wat bestijt.

Soamen met dij, woar noar toe,  ben zo  benijd.

Struunen over t plattelaand, deur ons dörp of  deur de Stad.

De brede weg  of t smalle pad  


We delen ons wotter en ons brood , tot aan t end met dij

Lief en leed, tot aan de dood , noar het end met dij

Loop met mij noar de hoaven, loop met mij weerom noar huus

Tot aan t end met dij  


As twee polen Noord en Zuud, trekken we al aan mekoar

Wij lopen nou soamen t leven deur,  en dat blift zo joar noa joar  


Struunen met dij, dat is het mooiste wat bestijt.

Soamen met dij, woar noar toe,  ben zo  benijd.

Struunen over t plattelaand, deur ons dörp of  deur de Stad.

De brede weg  of t smalle pad  


Struunen met dij, dat is het mooiste wat bestijt.

Soamen met dij, woar noar toe,  ben zo  benijd.

Struunen over t plattelaand, deur ons dörp of  deur de Stad.

De brede weg  of t smalle pad, de brede weg  of t smalle pad, de brede weg  of t smalle pad.     Lees verder

Voorproefje: scan apparatuur!

In de nieuwsbrief is het al vaak voorbij gekomen, de Abel Tasman Struuntocht gaat op 12 september alle startkaarten controleren met een barcode! Alle deelnemers krijgen een persoonlijke startkaart met daarop een barcode, deze barcode kan maar één keer gescand worden.

Gisteravond zijn de scan apparaten allemaal getest en ook deze apparaten zijn klaar voor de grote dag! Hieronder kunt u al wat foto’s zien van de scan apparaten.

Voor alle deelnemers, vooral de deelnemers die meerdere mensen op het zelfde mailadres hebben ingeschreven: kijkt u goed of iedereen hun eigen startkaart met barcode heeft geprint!

  Lees verder

Waterproject: Water for Life

Het goede doel dat gekoppeld is aan de Abel Tasman Struuntocht is het waterproject: Water for Life. Tijdens de speldag zijn we hier mee begonnen en dit project wordt afgesloten op 12 september met een heuse waterput! 

Schoon water om te drinken en te wassen: in Nederland de normaalste zaak van de wereld. Voor 1 miljard mensen in de wereld een ongekende luxe! 

Water for Life maakt zich sterk voor schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen op de wereld. Wi verbeteren de situatie in ontwikkelingslanden heel concreet door nieuwe tappunten aan te leggen, het leidingennet uit te breiden en toiletten te bouwen. Elk jaar helpen we op die manier tienduizenden mensen! 

Lees verder

De eerste nieuwsbrief is uit!

Gisterochtend is onze eerste maandelijkse nieuwsbrief verzonden naar alle deelnemers en naar alle mensen die hebben aangegeven dat zij de nieuwsbrief willen ontvangen! De nieuwsbrief staat vol nieuws, leuke achtergrondartikelen en foto's. Lees de eerste nieuwsbrief van de Abel Tasman Struuntocht hier. Veel leesplezier!Lees verder

De tweede nieuwsbrief is uit!

Beste struners, vrijwilligers en lezers,

De nieuwe maand is weer begonnen en hiermee zijn we ook weer een maandje dichterbij de maand september aangekomen. We kunnen als organisatie zeggen dat de tijd voorbij vliegt. Dit betekent dat we ons als organisatie goed moeten houden aan de planning. Er moet nog een hoop gebeuren voor 12 september 2015. Onze voorbereiding voor de struuntocht gaat dan ook zeker door.

Maar hoe is het met jullie voorbereiding? Zitten de eerste kilometers alweer in de benen of moet er nog flink getraind worden? Gelukkig worden de dagen langer en is er dus meer tijd om te wandelen en te bewegen. Naast het wandelen, is het lezen van de nieuwsbrieven ook een manier om je voor te bereiden op de vierde editie van de struuntocht! Lees de tweede nieuwsbrief hier.

Zak lekker onderuit en laat je meeslepen door de leuke verhalen en foto’s! Veel leesplezier! 

Lees verder

Aan de inwoners van Lutjegast

Afgelopen week hebben alle Lutjegasters een brief gekregen met alle informatie over de Abel Tasman Struuntocht! Hierin stond ook een uitnodiging voor het bijwonen van de officiële start! 

De start om 07:30 uur op de Torenkamp wordt een heel waterspektakel, waarvoor u allemaal bent uitgenodigd! 

Lees verder

Een gelukkig en sportief 2015!

Het bestuur van Stichting Promotie Lutjegast wenst iedereen een fantastisch 2015. Wij gaan ons inzetten voor een geweldige dag op 12 september en we wensen u allen veel plezier met de voorbereidingen / trainingen. Het aantal ingeschreven deelnemers afgelopen nacht om 0:00 uur wordt aanstaande dinsdag door burgemeester Dijkstra bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarstoespraak. Daarna maken wij de winnaar bekend van het gratis deelnamebewijs.


Lees verder

Inschrijving gaat voorspoedig

De inschrijving van de vierde Abel Tasman Struuntocht gaat voorspoedig. Er zijn al veel kaarten verkocht. Wilt u ook zeker zijn van een startkaart voor 12 september 2015? Schrijf u dan snel in!  

De organisatie is erg blij met de vele aanmeldingen. Ook hebben zij veel vragen gekregen via het contactformulier. Deze vragen kwamen in grote aantallen binnen, daarom is er besloten om het contactformulier tijdelijk uit te zetten. 

In het nieuwe jaar hopen wij alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Het contactformulier komt dan ook weer terug op de website! 

Lees verder

Watertappunten langs de route

Langs de route van de Abel Tasman Struuntocht treft u een aantal watertappunten waar u vers water kunt tappen in uw eigen drinkflesje of bidon. Dit drinkwater wordt u aangeboden door Waterbedrijf Groningen. Lees verder

De laatste week is aangebroken!

De laatste week is aangebroken. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Vanaf maandag wordt dit ook langzamerhand in Lutjegast zichtbaar in parkeerterreinopbouw en inrichting start- en finishterrein etc. Heeft u het sponsorbord al gespot?!


Wij hebben er heel veel zin in! Na morgen wordt het weer beter dus we gaan een geweldige dag tegemoet. ‪


Lees verder

DE STARTKAARTEN ZIJN VERZONDEN!

Zojuist zijn alle 4.500 deelnemers voorzien van een persoonlijke startkaart voor de Abel Tasman Struuntocht op zaterdag 12 september. Alle startkaarten zijn verzonden via de mail naar alle deelnemers. Dit is voor het eerst in de geschiedenis van de Struuntocht. De voorgaande edities werden de routekaarten verstuurd via de post. Nu krijgen alle deelnemers een startkaart met een unieke barcode.

LET OP: de startkaarten worden op dit moment nog verstuurd, iedereen heeft zijn/haar startkaart voor 1 september binnen! Als u de startkaart niet in uw mailbox kunt vinden, check dan even uw spambox! 

De startkaart moet geprint meegenomen worden naar het evenemententerrein en daar wordt de startkaart gescand. Dit scannen is ook nieuw bij de vierde Abel Tasman Struuntocht. In ruil voor een startkaart krijgen alle deelnemers de routekaart met daarop de route en informatie over de diverse activiteiten aan de route. Deze activiteiten zijn langs de hele route gepland, overal  is wat te doen of wat te zien, te horen en te proeven. Ook de tijden van de zegelkramen staan op deze routekaart, er is rekening gehouden met snelle en langzame wandelaars.

De route begint in Lutjegast, vanaf daar lopen de wandelaars naar Eibersburen. Daar aangekomen staan er bussen klaar om steeds 300 wandelaars mee te nemen naar de officiële start van de Struuntocht: het waterrijke Strandheem. Vanaf daar wordt er gelopen naar Kornhorn, Boerakker, Grootegast en dan weer terug naar Lutjegast. Alle pleisterplaatsen, maar ook alles op de route is aangekleed rondom het thema ‘Water stroomt en neemt je mee, met Tasman overzee’. 


Lees verder

ABEL TASMAN STRUUNTOCHT BEDANKT!

De vierde Abel Tasman Struuntocht is voorbij! Wat hebben we genoten en een geweldige dag gehad met zijn allen!

Wandelaars, 

Sponsoren,

Bezoekers [Struners kiekers],

Vrienden van de StruuntochtVrijwilligers

en iedereen die op welke manier dan ook heeft mee gewerkt aan de Struuntocht...

DANK JULLIE WEL! 

Zonder jullie was dit alles niet mogelijk geweest!

Stichting Promotie Lutjegast 

Bestuur Abel Tasman Struuntocht

Piet, Bert, Kees, Lolke, Hein, Annelies & Paulien 


 

Lees verder

Winactie: Raad & win een vrijkaart!

Vanaf vandaag start de inschrijving van de vierde Abel Tasman Struuntocht via deze vernieuwde website! Wie raadt hoeveel mensen zich op 1 januari 2015 om 00.00 uur hebben ingeschreven, wint een vrijkaart voor de struuntocht! Reageren kan op onze Facebookpagina onder het berichtje. Veel succes! 


Lees verder

Promofilm Abel Tasman Struuntocht

Om alvast een sfeerimpressie te krijgen van de Abel Tasman Struuntocht kan er via deze link een promotiefilmpje worden bekeken. Door het kijken naar deze prachtige beelden komen de wandelkriebels vast alweer naar boven!

Lees verder

Leuke initiatieven uit de omgeving!

Over 24 dagen is het al zaterdag 12 september, dé dag van de vierde Abel Tasman Struuntocht. Als u in de buurt woont, in de omgeving Westerkwartier, heeft u de grote borden vast al langs de kanten van de weg zien staan! We willen graag laten weten dat het bijna zo ver is en dat we als bestuur en cultuurwerkgroep er zin in hebben om u alles te laten zien, waar wij zo hard aan gewerkt hebben het afgelopen jaar! 

In de omgeving zijn er meer dorpen die er zin in hebben. Zo ook Kornhorn. De route gaat natuurlijk langs de prachtige omgeving bij het Curringherveld, dus alle wandelaars zullen veel van Kornhorn zien! In het dorp wordt een pendeldienst opgezet op de Struuntochtdag voor de oudere inwoners! Zodat ook zij de tocht van dichtbij mee kunnen maken! Geweldig initiatief en zo zijn er nog meer! 

Lees verder

Bijna 4.500 wandelaars ingeschreven!

Het is nu precies een week geleden dat de inschrijving voor de vierde Abel Tasman Struuntocht gestart is! De teller staat nu bijna op 4.500 en tikt nog steeds door. Vanaf het allereerste moment dat de website de lucht was ingegaan, kwamen de eerste inschrijvingen al binnen. Het leek wel alsof men er op zat te wachten! Daarna is het niet meer rustig geweest en kwamen de inschrijvingen vlot binnen. Geweldig dat er zoveel enthousiasme is! Het motiveert ons nog meer om voor jullie een geweldige dag te organiseren. Wat opvalt is dat veel groepen en families zich opgeven, zo worden er soms groepen tot wel 20 tot 50 personen in één keer aangemeld’. De verwachte stormloop is dus uitgekomen en de organisatie is hier zeer tevreden mee. Tot het moment dat de 4.500e deelnemer zich meldt, is de inschrijving geopend. De organisatie hoopt dat de inschrijving van 4.500 deelnemers snel wordt bereikt, want dit biedt ook ruimte voor een mooi cultureel en kunstzinnig programma, want al het geld wat binnen komt zal ook aan de tocht worden besteed. Zodra het maximale aantal deelnemers is binnengehaald staat ook het budget vast. Het is prettig om dat zo vroeg mogelijk te weten, zodat verrassende acts vroeg vastgelegd kunnen worden. Ervaringen van de eerste twee keer leren dat de meest gewilde acts al in een vroeg stadium worden gecontracteerd en dan ben je soms gewoon te laat. Dat wil men nu graag voorkomen, zodat de eerste contracten op korte termijn zullen worden getekend. Het belooft weer een spektakel te worden op 12 september 2015! Wil je nog meedoen? Wees er dan snel bij en bestel je kaartjes via deze website. 


Lees verder

Update: Abel Tasman Struuntocht polo's

De exclusieve Abel Tasman Struuntocht polo's hebben wij inmiddels ontvangen! Op dit moment worden deze polo's ingepakt en klaargemaakt voor de verzending! Alle mensen die online een exclusieve Abel Tasman Struuntocht polo hebben aangeschaft, kunnen hun brievenbus in de gaten gaan houden. De polo's worden binnenkort verstuurd en u heeft ze uiterlijk in week 35 in huis. Genoeg tijd om te passen en even in te "wandelen"! 

En voor alle mensen die net te laat waren met het bestellen van de polo.. niet getreurd! We hebben veel mailtjes gekregen met mensen die toch ook graag een polo wilden bestellen en speciaal voor hen hebben we besloten om op 12 september op het start en finish terrein nog polo's te gaan verkopen! [Let op: zolang de voorraad strekt!]

   

Lees verder

Win-actie: bedenk een spreuk over water!

Wij vinden het geweldig dat we van alle kanten positieve reactie krijgen over de Abel Tasman Struuntocht! De meningen en ideeën van onze struners horen we dan ook graag. Het thema van de vierde Abel Tasman Struuntocht is "Water stroomt en neemt je mee, met Tasman overzee." De hele tocht gaan we dan ook inrichten naar het thema water. Nu zijn we nog op zoek naar leuke spreuken, uitdrukkingen en gezegden die bij dit thema passen. 

Weet u een leuke spreuk? Laat ons dit dan weten! Alle spreuken kunnen ingezonden worden naar het mailadres: info@promotielutjegast.nl met in het onderwerp "Spreuk". De bedenker van de origineelste, leukste en/of grappigste spreuk kan een Abel Tasman Struuntocht polo winnen en misschien... zien we de leukste spreuken ook nog terug op 12 september! Lees verder

Struun-CD van Geert Zijlstra & Piet Buist

U heeft er in de nieuwsbrief of op de website vast al eerder over gelezen.. Geert Zijlstra & Piet Buist hebben tijdens de perspresentatie van de Abel Tasman Struuntocht wat struunnummers laten horen! 

Daarna zijn ze de studio ingedoken om de nummers "Struunen met dij" en "Bloaren op 'e voeten" op te nemen. Deze struunnummers zijn speciaal voor de Abel Tasman Struuntocht gemaakt. Op 12 september zult u deze nummers dan ook zeker voorbij horen komen. 

Om iedereen de kans te geven om ook na te struuntocht deze nummers te luisteren, brengen we een Struun-CD uit met daarop vier a vijf nummers van Geert Zijlstra & Piet Buist. Deze nummers gaan over wandelen en natuurlijk staat het officiële struunlied "Struunen met dij" hier ook op! De Struun-CD is op 12 september volop verkrijgbaar tijdens de tocht! Iedereen kan de Struun-CD voor de unieke prijs van maar 4 euro of twee muntjes aanschaffen! 

Het allermooiste is dat de helft van de opbrengst van de CD's naar het goede doel Water for Life gaat.

  

Lees verder

Bekijk een voorproefje op de Struuntocht!

Wij vinden het leuk om u alvast een voorproefje te geven voor de vierde Abel Tasman Struuntocht, op 12 september! Deze prachtige beelden van het Westerkwartier zijn gemaakt met een drone, door Henry Solle van de werkgroep Cultuur.

Bekijk het filmpje hier. Veel kijkplezier! 


Lees verder

Strunen met Dij - Geert Zijlstra & Piet Buist

Geert Zijlstra & Piet Buist hebben zich afgelopen tijd bezig gehouden met het officiële struunnummer "Strunen met Dij". Gezamenlijk met de Abel Tasman Struuntocht is er besloten om een Struun-CD uit te brengen, deze wordt op 30 augustus officieel gepresenteerd tijdens Aarfgoed op t aarf’, dat wordt gehouden op de Cazemierboerderij in Tolbert. 

Op 12 september heeft iedereen de kans om de Struun-CD aan te schaffen, voor een vriendelijke prijs! Wilt u alvast een voorproefje horen? Luister dan hier naar een deel van het nummer op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=VPjDTV86kdk&feature=youtu.be


Lees verder

Struun-CD van Geert Zijlstra & Piet Buist 2!

Afgelopen zondagmiddag is het eerste exemplaar van de Struun-CD van Geert Zijlstra & Piet Buist overhandigd aan de voorzitter van de Abel Tasman Struuntocht, Piet Miedema! De Struun-CD die maar liefst 7 wandelnummers bevat is op 12 september volop te krijgen voor alle wandelaars en belangstellenden voor maar 4 euro! De helft van de opbrengst gaat naar het goede doel: Water For Life! 

 

Lees verder

De zevende nieuwsbrief is zojuist verzonden!

Vanmorgen is de zevende nieuwsbrief alweer verzonden! Hierin staat het laatste nieuws, de meest recente informatie over de startkaarten, een extra kans om polo's te lopen, informatie over het goede doel Water for Life en nog veel meer! Lees 'm snel hier: http://bit.ly/1PfMO1ILees verder

Verslag perspresentatie Abel Tasman Struuntocht

Afgelopen vrijdag 5 juni vond de perspresentatie plaats van de Abel Tasman Struuntocht. Tijdens deze perspresentatie hebben wij onze plannen naar buiten gebracht! Nieuwe informatie zoals de route, de culturele activiteiten en het thema zijn naar buiten gebracht! Lees hieronder de belangrijkste informatie:  

De Abeltasman Struuntocht is als wandelevenement vanaf 2003 inmiddels niet meer weg te denken in ons mooie waterrijke Westerkwartier. Eens in de vier jaar is onze gemeente Grootegast, met dit jaar de gemeente Marum als tweede goede partner, een goede gastheer. Wij zijn als bestuur dan ook apetrots om op 12 september een geweldig evenement neer te gaan zetten!    

 

THEMA    

‘Water stroomt en neemt je mee, met Tasman overzee!’ Het thema van de 4e Abel Tasman Struuntocht.  Een wandeltocht waar 4500 wandelaars zich binnen 10 dagen voor hebben  aangemeld. De Abel Tasman Struuntocht brengt op 12 september meer dan tienduizend mensen op de been. Dit zijn onze wandelaars, onze 250 vrijwilligers en natuurlijk het publiek dat ‘Struners komt kieken’. Onze wandeltocht staat bekend om haar culturele activiteiten langs de route en is een van de grootste wandelevenementen van het Noorden. De tocht heeft een thema waaraan op de route gerefereerd wordt middels allerlei activiteiten / festiviteiten. Voor 2015 hebben we gekozen voor het thema WATER. Water is een wereldwijd issue. Ten gevolge van global warming smelten de ijskappen en dreigt natuur en milieu in gevaar te komen. De waterschaarste die speelt in bijvoorbeeld Afrika steekt schril af tegen deze bedreiging.  Dichter bij huis kent ons eigen land een traditie met WATER….. niet altijd even positief maar desalniettemin.  We zijn in staat gebleken goede strijders tegen het water te zijn.  Naast goede strijders tegen het water zijn wij eveneens strijders in en op het water.  Er kan hierbij gedacht worden aan “onze” zwemmers, onze schaatsers, roeiers etc. Wij zijn als Nederland waterland bij uitstek.  Daarnaast hoort de ontdekker van Tasmanie: Abel Tasman ook bij het thema water.  Hij is geboren in ons dorp en daar zijn we trots op. Al deze zaken hebben ons geïnspireerd om voor het thema WATER te kiezen.   

Daarnaast heeft Nico Boele van Staatsbosbeheer tijdens de perspresentatie als gastspreker verteld over de verschillende wateren in het Westerkwartier.

  

VOORBEREIDINGEN

Inmiddels zijn wij al een jaar volop bezig met de voorbereidingen om de wandelaars langs een prachtige omgeving te begeleiden. In 2001 hebben wij bruggen moeten bouwen voor onze plannen en het is geweldig om te merken dat nu de sluisdeuren automatische open gaan. Er is namelijk veel enthousiasme onder de dorpen om de wandelaars te mogen ontvangen. Wij zijn als Stichting Promotie Lutjegast zijn dan ook bijzonder blij met alle vrienden van de Abel Tasman Struuntocht die deze tocht samen met ons mogelijk maken. Of het nu sponsoren, vrijwilligers, subsidieverstrekkers of Struners zijn. Iedereen is nodig om dit geweldige evenement te kunnen organiseren!

OPENING

Als organisatie zijn we zeer verheugd dat de 4e editie van de Abel Tasman Struuntocht wordt geopend door oud-politicus, oud-burgermeester van Smallingerland en voorzitter van de raad van commissarissen van FC Groningen, Bert Middel. Die op dit moment [hoe toepasselijk bij het thema] Dijkgraaf van Noorderzijlvest is. De heer Middel zal zich na de opening die dag tussen de wandelaars voegen om samen met hen te genieten van kunst, theater, cultuur en water. Na de opening zullen de wandelaars met ruim 100 bussen vanuit Lutjegast naar de waterstartlijn in Opende worden gebracht. Hier zal de tocht van ruim 25 kilometer starten.

ROUTE

De route van de Abel Tasman Struuntocht heeft deze editie een aantal verrassingen in petto. Er is gekozen voor één wandelafstand van 26,5 kilometer. Op deze manier kunnen alle wandelaars volop genieten van de activiteiten onderweg. De traditie is dat er wordt gestart vanaf de ‘Torenkamp’ in Lutjegast. Dus na een “warming-up” van 2,5 kilometer worden alle wandelaars met bussen naar het begin van de route gebracht: Strandheem. Vanaf Strandheem begint de tocht pas echt. In het begin van de tocht kunnen de wandelaars de prachtige natuur rondom de Jilt Dijksheide zien. En daarna lopen alle wandelaars van de Struuntocht voor het eerst door de gemeente Marum met een veelbelovende pleisterplaats langs het Dwarsdiep in Boerakker! De route neemt de wandelaars mee langs vele watergangen en brengt ze achtereenvolgens langs Opende, Kornhorn, Boerakker, Grootegast weer terug naar Lutjegast. De vierde Struuntocht wordt een belevenis en voor veel wandelaars een ontdekkingstocht in de voetsporen van Abel Tasman! Zie hier de routekaart.

CULTUUR   

Tijdens de perspresentatie hebben Mirjam Notebomer en Dineke Scheffer [werkgroep cultuur], verkleed als twee toiletjuffrouwen, wat culturele activisten onthult. Zo moet de act in Kornhorn niet in het water vallen. Dit is natuurlijk een verwijzing naar de Snipspoel waar iets spectaculairs op het water gebeurd. Dat de wandelaars in Boerakker moeten overleven heeft natuurlijk te maken met de bekende survival activiteiten in dit dorp. In Grootegast waan je je als wandelaar door tropische sferen en in Lutjegast gaan we natuurlijk genieten van de nieuwe bak van Wotter, naast de Baak. Hier bedoelen we de nieuwe Groene Dorpsploats in Lutjegast mee. Bent u al nieuwsgierig naar onze culturele activiteiten? We kunnen alvast verklappen dat alle elementen van water ook zeker zullen terugkomen gedurende de tocht.

   


UNIEKE CODE

De Abel Tasman Struuntocht gaat dit jaar de startkaarten controleren.  Om alles op 12 september soepel te laten verlopen heeft iedere wandelaar een unieke barcode die belangrijk is bij het starten. Na het scannen van de barcode krijgt elke wandelaar een zegelboekje [inclusief routekaart] met en armbandje. Het armbandje geeft toegang tot het vervoer met de bussen en versnaperingen onderweg. Let op: meerdere mensen hebben zich ingeschreven onder het zelfde mailadres. Als u de startkaarten gaat printen, denkt u er dan om dat u niet DEZELFDE startkaart print.

VERKEER

Wij maken de weg vrij op 12 september voor onze vrienden van de Abel Tasman Struuntocht. Voor één dag staat de wandelaar centraal in het Westerkwartier. Er zullen die dag daarom behoorlijk wat verkeersmaatregelingen worden genomen. Wij gaan langs het stromend water speciale terreinen aanleggen voor ´Struners kieken’. Dit zijn de locaties waar de toeschouwers/het publiek de wandelaars kunnen opzoeken. Via onze website www.promotielutjegast.nl en de media zullen wij laten weten waar deze plekken te vinden zijn.

ATS in samenwerking met Hanzehogeschool Groningen

Een groepje studenten van de Hanzehogeschool Groningen gaat op 27 juni a.s de kinderen van een aantal basisscholen spelenderwijs op ontdekkingsreis meenemen naar Tasmanië. Door allerlei verschillende spelletjes zullen zij worden meegenomen door de historie van ontdekkingsreiziger Abel Tasman. Tevens is door de studenten aan de ATS de start gekoppeld van een goed doel. Namelijk een waterproject in Kenia. Dit zal een vervolg krijgen op 12 september doormiddel van een heuse waterput.

OFFICIELE STRUUNTOCHT LIED

Piet Buist en Geert Zijlstra zongen tijdens de presentatie het officiële struunlied! 

AFSLUITING

‘Water stroomt en neemt je mee, met Tasman overzee’. Wij als organisatie zijn er bijna klaar voor. We gaan de komende tijd de puntjes op de i zetten. Wij hebben er ieder geval al ongelofelijk veel zin in. Wat bijna 15 jaar geleden een utopie was voor velen, is inmiddels uitgegroeid tot het grootste één daagse evenement in het Westerkwartier. Samen met u, de vrijwilligers, de wandelaars en andere belangstellenden laten wij het water stromen op 12 september! 

  


Lees verder

Afscheidsfeestje Piet Miedema & Lolke van der Veen

Gisteravond [30 januari] hebben we als bestuur afscheid genomen van Piet Miedema en Lolke van der Veen. Piet Miedema was sinds 2002 voorzitter van Stichting Promotie Lutjegast en onder zijn leiding zijn er vier Struuntocht georganiseerd. Lolke van der Veen is vanaf 2010 actief betrokken als bestuurslid. Hij heeft onder andere twee keer de gehele route van de Struuntocht georganiseerd. 

Beide heren zijn gisteren goed in het zonnetje gezet! Ze kregen een certificaat, een herinneringsboek en natuurlijk een startbewijs voor de vijfde Abel Tasman Struuntocht in 2019! 


 


Lees verder

De vierde Abel Tasman Struuntocht is uitverkocht!

Na iets meer dan een week is de inschrijving voor de vierde Abel Tasman Struuntocht stopgezet. Er kunnen in 2015 maximaal 4.500 mensen deelnemen aan de tocht en dit aantal is nu bereikt. Direct nadat nummer 4.500 zicht meldde, is de inschrijfmodule van de website gehaald en is inschrijven niet meer mogelijk! Burgemeester Kor Dijkstra heeft dit vanavond bekend gemaakt in zijn nieuwjaar speech. Het aantal van 4.500 is gekozen omdat de organisatie logistiek niet meer aan kan, want de aanvoerwegen naar het parkeerterrein en het startterrein zijn niet op meer deelnemers berekend. Ook onderweg kunnen er niet meer mensen bij, de organisatie wil voorkomen dat er bij paden en plekken waar overgestoken moet worden opstoppingen ontstaan.

Het is heel bijzonder in de geschiedenis van de Abel Tasman Struuntocht dat de inschrijving zo snel moet worden gestopt. In 2011 werd de inschrijving na iets meer dan een maand gestopt en in 2007 drie weken voordat de tocht werd gehouden. Nu duurt het nog acht maanden voordat op 12 september 2015 de vierde editie van de struuntocht plaatsvindt. De inschrijvers komen werkelijk uit het hele land, al is het merendeel afkomstig uit de noordelijke 3 provincies. Opvallend is ook het hoge aantal groepen met een groot aantal deelnemers. Er lopen erg veel groepen mee, soms tot wel 30 personen. De deelnemers komen ook uit alle hoeken van het land. De meeste wandelaars komen uit de drie noordelijke provincies, maar  er zijn ook wandelaars bij uit Almere, Amersfoort, Marknesse en Utrecht.   

Voor penningmeester Kees de Wit zit deze klus er nu eerst op. Hij had het er maar druk mee, zijn computer stond nauwelijks stil. Meteen na de lancering van de vernieuwde website op 27 december stroomden de inschrijvingen binnen. Met de nieuwe website was het voor de deelnemers mogelijk om met iDEAL te betalen. Dit scheelt veel tijd voor Kees. Voor de organisatie is het heel prettig dat alle deelnemers binnen zijn. Zij weten nu precies hoeveel geld er binnenkomt en wat ze kunnen uitgeven. Ook Bert van der Vaart [cultuur] is blij, want hij kan nu samen met de cultuurgroep diverse artiesten en acts vastleggen.

“De Abel Tasman Struuntocht heeft zich in het verleden drie keer bewezen door het uitgebreide programma, dit verklaard waarschijnlijk ook het succes van deze snelle aanmeldingsprocedure.” denkt voorzitter Piet Miedema. “Ik vind het geweldig dat er zoveel enthousiasme is! Het motiveert ons nog meer om voor al deze wandelaars een geweldige dag te organiseren.” Lees verder

Geen startkaart? Kijk op onze ruilpagina op Facebook!

Heeft u nog geen startkaart en wilt u toch graag meelopen? Kijk eens op de Abel Tasman Struuntocht Ruilpagina op Facebook! Sommige deelnemers kunnen door omstandigheden toch niet meelopen en zij bieden hier hun kaart aan. Neem eens een kijkje en misschien kunt u toch nog meelopen! Deze vindt u hier: https://www.facebook.com/ATS2015RUILPAGINA

Lees verder

Meiden van GSV Let's Move Lutjegast/Grootegast bedankt!

Meiden van GSV Let's Move Lutjegast/Grootegast bedankt voor jullie medewerking tijdens de officiële opening van de inschrijving en de lancering van de nieuwe website! 


  


Lees verder

Kinderen van 't Fundament schilderen prachtige paraplu's

De kinderen van de basisschool 't Fundament uit Lutjegast hebben maandagmiddag paraplu's geschilderd op het schoolplein. Toen de lessen na de middagpauze weer begon hoefden de kinderen niet terug naar hun klas, maar mochten ze in duo's hun eigen paraplu gaan verven. 

Iedereen heeft ontzettend z'n best gedaan en toen de school afgelopen was om kwart over drie, hebben alle leerlingen met elkaar meer dan 80 paraplu's versierd! 

Het resultaat is prachtig geworden en ook deze paraplu's zult u allen zien aan het einde van de Struuntocht! Bekijk hier alle foto's: https://www.flickr.com/photos/130058866@N05/albums/72157655403221333

 

 Lees verder

Winnaars Struuntocht schilderijen - door Dorpsbelangen Lutjegast

Vorige week zaterdag, 22 augustus, hebben 62 kinderen van 2 jaar tot/ met 12 jaar prachtige schilderijen gemaakt met het thema Water. Het is een prachtig waterrijk geheel geworden. Van een zinkende Titanic tot een mooie zeemeermin en kleurrijke vissen.

Er was echter nog 1 ding dat moest gebeuren. De winnende schilderijen uitzoeken. Dit was nog lastig genoeg met al dat moois. Maar de beslissing is gevallen.

De prijswinnaars zijn:

2 jaar tot / groep 2: Lisa Donker, uit Grootegast, een schilderij dat opviel door de vrolijkheid. 

Groep 3 / 4: Michiel Nijenhuis, Michiel schilderde een mooie brug over het water met daarbij een struuner. Zeer toepasselijk!

Groep 5 / 6: Sanne Klaver, haar schilderij sprong eruit qua verftechniek met de prachtige horizon boven het golvende water. Het gedetailleerde paard was ook nog mooi versierd.

Groep 7 / 8: Rianne Poelman, dit schilderij blonk uit in eenvoud en originaliteit, waarmee een simpele vrolijke waterdruppel en regenboog het thema Water prachtig vertolken. 

12 september worden de schilderijen tentoongesteld langs de route vlakbij Lutjegast. De winnende schilderijen kunt u zien bij de laatste stempelpost bij de Groene Dorpsploats in Lutjegast. De winnaars hebben inmiddels hun prijs mogen ontvangen. Tot 12 september! Dorpsbelangen Lutjegast


Lees verder

Bert van der Vaart nieuwe voorzitter van Abel Tasman Struuntocht!

Onze voorzitter Piet Miedema heeft na vier succesvolle struuntochten het stokje doorgegeven aan Bert van der Vaart. 

Piet Miedema heeft in 2003 de Abel Tasman Struuntocht bedacht en opgericht. Er kwam een eerste editie; een tweede, derde en vierde. Elke keer weer weet de Struuuntocht zichzelf te overtreffen en kan het rekenen op meer en meer deelnemers. De grote kracht blijft overeind: het wandelen en het vermaak zijn de basis. Maar de Struuntocht groeit uit tot veel meer: een festijn wat niet alleen Lutjegast maar de hele gemeente op de kaart zet, een festijn wat verbindt, wat enthousiasme opwekt en waar we allemaal deel van willen zijn.

Bert van der Vaart was afgelopen editie verantwoordelijk voor alle cultuur onderweg. Samen met de cultuurwerkgroep heeft hij veel werk verzet om er een groot succes van te maken. De volgende Struuntocht is Bert de nieuwe voorzitter en hij gaat met het bestuur zich richten op de vijfde editie van de Struuntocht. Onder Bert kan de Struuntocht groter groeien en nieuwe stappen maken. Zaterdag 14 september 2019 gaan we het allemaal meemaken!

Lees hier het artikel in de Streekkrant.

[Foto: Streekkrant]

Lees verder

Kinderen uit Lutjegast maken schilderen voor de Abel Tasman Struuntocht

De Abel Tasman Struuntocht komt eraan en in Lutjegast weten ze dit maar al te goed. Heel Lutjegast maakt zich klaar om over minder dan twee weken in het teken te staan van de wandeltocht.

Dorpsbelangen Lutjegast vond het een goed idee om het dorp extra mooi aan te kleden met zelfgemaakte schilderijen. Zaterdagmiddag hebben meer dan zestig kinderen in het dorpshuis ’t Kompas in Lutjegast een schilderij gemaakt tijdens een knutselmiddag. Dorpsbelangen Lutjegast heeft alle kinderen uit het dorp uitgenodigd om te komen schilderen voor de Abel Tasman Struuntocht.

De kinderen hebben prachtige schilderijen gemaakt. Deze schilderen passen bijna allemaal in het thema van de vierde editie van de Struuntocht, namelijk water. De werken kunnen tijdens de laatste kilometers van de tocht bewonderd worden in Lutjegast tussen het monument ‘de Baak’ en de nieuwe Groene Dorpsploats.

 

Lees verder

Abel Tasman Struuntocht bestuur heeft afscheid genomen van twee bestuursleden

Tijdens een feestje zaterdagmiddag 4 oktober in het Kompas in Lutjegast, hebben Hennie Oldenburger en Greetje Gemmink afscheid genomen als bestuurslid van Stichting Promotie Lutjegast, het bestuur van de Abel Tasman Struuntocht. Het afscheid van Hennie Oldenburger was helemaal speciaal, omdat zij bestuurslid was van het eerste uur. Samen met Piet Miedema [voorzitter] is ze in 2003 begonnen met de Abel Tasman Struuntocht. Hennie is elf jaar lang penningmeester geweest. Ook Greetje Gemmink was al jaren actief in het bestuur, ze nam vele taken waaronder cultuur voor haar rekening. Uit handen van voorzitter Piet Miedema ontvingen de twee trouwe bestuursleden een oorkonde, attentie en een bos bloemen. Beide dames hebben veel inzet getoond de afgelopen jaren. Het is dan ook niet gemakkelijk om ze te vervangen. Toch presenteerde het bestuur dit jaar vier nieuwe bestuursleden, die alweer enkele maanden meedraaien om alle activiteiten voor de nieuwe stuuntocht op te pakken. Deze vierde Abel Tasman Struuntocht vindt plaats op 12 september 2015. De inschrijving voor de tocht start eind december. De eerste voorbereidingen zijn daarom al weer een tijdje aan de gang!


Lees verder

Enthousiaste studenten van Hanze Hogeschool denken mee over Abel Tasman Struuntocht!

Achter de schermen zijn vijf derdejaars studenten van de Hanze Hogeschool in Groningen samen met Lutjegaster Ben Vegter druk bezig met het organiseren van een promotiedag voor de Abel Tasman Struuntocht. De studenten doen de minor ‘Event Management’ en voor deze minor moeten zij twee evenementen organiseren in de maand juni. Eén van deze twee evenementen moeten zij organiseren voor een opdrachtgever, in dit geval de Abel Tasman Struuntocht. 

Het evenement dat zij organiseren moet gekoppeld zijn aan een goed doel. Het goede doel voor de promotie dag van de Abel Tasman Struuntocht staat nog niet vast. Als bestuur van de Abel Tasman Struuntocht vinden wij het belangrijk om onze naam te verbinden aan een goed doel, dit doen wij dan op deze manier. Uiteraard heeft dit goede doel te maken met ons terugkerende thema water. 

Vorige week hebben zij samen in het dorpshuis een presentatie gegeven over acht verschillende ideeën voor deze promotiedag. Het bestuur van de Abel Tasman Struuntocht en de cultuurgroep was hierbij aanwezig. De studenten kwamen met leuke ideeën en het was erg prettig om ze zo enthousiast te zien! 

Op dit moment zijn we met elkaar nog aan het bedenken wat we gaan kiezen en hoe we deze dag gaan vormgeven. Op zaterdag 20 juni vindt het evenement plaats! Wat we gaan doen blijft nog eventjes een verrassing, maar dat het leuk wordt staat vast! Op foto van links naar rechts de studenten met tussen haakjes hun eigen opleiding: Ben Vegter [coach], Michiel Hofsteenge [Small Business en Retail Management], Jort Bollen [Facility Management]. Daaronder: Carolien Gomarus [MER Management Economie en Recht], Marjolein Oost [Commerciële Economie] en Berdien Hovinga [Communicatie]. 

Lees verder

Contact Stichting Promotie Lutjegast

Stichting Promotie Lutjegast

Fransvisscherstraat 4
9866 AX Lutjegast

Facebook
Instagram