Struners kieken!

Loopt u niet mee met de Abel Tasman Struuntocht, maar wilt u wel sfeer komen proeven?  langs de route is het mogelijk om getuige te zijn van het wandelevenement. Rondom de pleisterplaatsen Kornhorn, Boerakker en Grootegast  is voldoende parkeergelegenheid voor “Strunerskieken”. Bent u op de fiets? Hou er dan rekening mee dat  u zich niet op de wandelroute mag begeven! Dit is zowel voor de wandelaars als voor u niet fijn. Om zo dicht mogelijk bij het feest te komen kunt u  van de hieronder aangegeven parkeergelegenheid  gebruik maken. Waar u kunt parkeren is door  bebording duidelijk aangegeven en anders zijn er voldoende  verkeersregelaars aanwezig die u de goede richting op helpen.

Langs de gehele route van de Abel Tasman Struuntocht is het feestelijk, maar op de pleisterplaatsen wordt echt flink uitgepakt. ’s Morgens [van ca. 10.00 – 13.00 uur] beleven de wandelaars het feest op de 1e pleisterplaats van de dag: het Curringheveld te Kornhorn.  Langs de Provincialeweg richting Opende is voldoende parkeergelegenheid. Tussen pakweg  12 uur en 3 uur ’s middags verplaatst het feest zich naar het “Wilgepad” naast het Dwarsdiep nabij Boerakker. Dit belooft een waterrijk spektakelstuk te worden! Wanneer u hier getuige van wilt zijn, dan kunt u de parkeergelegenheid  gebruiken langs het Wilgepad  te bereiken via de Roordaweg. Wanneer u de wandelaars een hart onder de riem wilt steken, wanneer de eerste blaren komen en de benen vermoeid beginnen te raken, dan kunt u op de 3e pleisterplaats van de dag terecht op het Marktplein te Grootegast. De snelste wandelaars worden direct na de middagklok al verwacht, maar de topdrukte zal tussen 2 en 4 uur ’s middags ontstaan. Hier is voldoende ruimte om te parkeren achter het gemeentehuis in Grootegast op 60 meter van het Marktplein. [routeplanner: nabij de Schalck 5]  

Aan het einde van de dag komen we weer terug in Lutjegast. Hier is het vanaf ’s ochtends 7 uur tot aan het einde van de middag een drukte van belang. De eerste wandelaars worden rond een uur of één ‘s middags weer terug verwacht in Lutjegast. Rond de klok van 4 zal de Abeltasmanweg pas echt volstromen met wandelaars. Met de op het feestterrein in Lutjegast verkrijgbare bloemen kunt u de wandelaars verwelkomen. De Abeltasmanweg is dan al omgetoverd tot  de “Via Gladiola” van de Abel Tasman Struuntocht! Vermoeide voeten, blaren, ze zijn dan vergeten.  Een warme en enthousiaste binnenkomst staat de “struners” te wachten!

Parkeren in Lutjegast is gratis voor zowel auto’s en fietsen op de weilanden langs de Stationsweg. Let er op dat Lutjegast alleen bereikbaar is vanuit de richting Grootegast, via de Lutjegasterweg en de Wieren! Via het Westerzand [richting Niekerk] tussen 6.00 en 19.00 uur en/of de Stationsweg [via Eibersburen] tussen 6.00 en 12.00 uur is het niet mogelijk om Lutjegast in of uit te rijden met de auto of de fiets. Alleen via de Wieren kunt u de gehele dag Lutjegast bereiken. Wanneer u ’s ochtends de opening wilt mee beleven, dan bent u van harte welkom. De opening zal om half 8 plaats vinden.

De Stichting Promotie Lutjegast wenst zowel de deelnemers als de “strunerskiekers” een prachtige dag toe!  

Contact Stichting Promotie Lutjegast

Stichting Promotie Lutjegast

Fransvisscherstraat 4
9866 AX Lutjegast

Facebook
Instagram