Het zit erop!

Beste vrijwilligers, vrienden, struners kiekers en natuurlijk struners,  

Het zit erop! De vierde Abel Tasman Struuntocht is afgelopen. Wat hebben we met elkaar een geweldige dag gehad! Iedereen hartelijk bedankt voor de medewerking, zonder jullie was deze dag niet mogelijk geweest!  

Vanmorgen begon de dag op het Torenkamp  om 07.30 uur met de officiële opening. De Bazuin uit Lutjegast speelde prachtige nummers, met onder andere ‘De Zee’ met soliste Emma van der Vaart. Bert Middel heeft samen met voorzitter Piet Miedema de vierde Struuntocht officieel geopend door aan de knop te draaien! Hierdoor kwam er in een zuil het woord ‘Struunse’ naar boven. Daarna ging er om de tien minuten een startgroep met driehonderd wandelaars richting Eibersburen. Iedere wandelgroep vertrok met het nummer ‘Strunen met Dij’ van Geert Zijlstra en Piet Buist.   De wandelaars liepen naar de brug, waar prachtige muziek gedraaid werd vanonder de brug. De brug was prachtig versierd met wandelschoenen en de bussen stonden beneden klaar! Alle wandelaars werden naar Standheem gebracht om daar officieel te beginnen aan de Struuntocht. Met kilometer bordjes met spreuken erop werden de struners op de hoogte gehouden van de route.  

De pleisterplaatsen waren prachtig versierd en onderweg was genoeg te zien, te beleven en te proeven! Ook het weer was super, dit kon bijna niet beter!   De eerste wandelaars kwamen om 12.30 uur alweer binnen. De laatste groep struners kwam na 18:00 uur het veld op. Alle wandelaars werden begroet door de prachtige kikkers en nimfen die rondsprongen rond de finish.  

Op het Torenkamp was het ook ontzettend gezellig! Geert Zijlstra was prachtig verkleed en heeft de hele dag super aan elkaar gepraat. Ook veel dank daarvoor! De meiden van GSV Let’s Move en de vlaggendragen van Dindua, super! Bedankt voor jullie medewerking. Naast het spektakel op het grote podium op het Torenkamp was er ook veel muziek. De band Wooden Moons uit Surhuisterveen zorgde voor prachtige muziek en veel sfeer.  De toiletten op het veld waren ook prachtig, dankjewel de WCeendjes! Wat ook voor veel sfeer zorgde was iedereen die zo lang bleef plakken op het veld! Hartstikke gezellig! Nogmaals, iedereen bedankt!    

Morgenmiddag zal de laatste struuntoch nieuwsbrief uitkomen vol met nieuws en foto’s! Hou de mailbox dus in de gaten. Ook zullen er foto’s op de website en Facebook geplaatst worden!  

Tot vanavond allemaal, bij het blarenbal!  

Bestuur Abel Tasman Struuntocht

 

 

Contact Stichting Promotie Lutjegast

Stichting Promotie Lutjegast

Fransvisscherstraat 4
9866 AX Lutjegast

Facebook
Instagram