De vierde Abel Tasman Struuntocht is uitverkocht!

Na iets meer dan een week is de inschrijving voor de vierde Abel Tasman Struuntocht stopgezet. Er kunnen in 2015 maximaal 4.500 mensen deelnemen aan de tocht en dit aantal is nu bereikt. Direct nadat nummer 4.500 zicht meldde, is de inschrijfmodule van de website gehaald en is inschrijven niet meer mogelijk! Burgemeester Kor Dijkstra heeft dit vanavond bekend gemaakt in zijn nieuwjaar speech. Het aantal van 4.500 is gekozen omdat de organisatie logistiek niet meer aan kan, want de aanvoerwegen naar het parkeerterrein en het startterrein zijn niet op meer deelnemers berekend. Ook onderweg kunnen er niet meer mensen bij, de organisatie wil voorkomen dat er bij paden en plekken waar overgestoken moet worden opstoppingen ontstaan.

Het is heel bijzonder in de geschiedenis van de Abel Tasman Struuntocht dat de inschrijving zo snel moet worden gestopt. In 2011 werd de inschrijving na iets meer dan een maand gestopt en in 2007 drie weken voordat de tocht werd gehouden. Nu duurt het nog acht maanden voordat op 12 september 2015 de vierde editie van de struuntocht plaatsvindt. De inschrijvers komen werkelijk uit het hele land, al is het merendeel afkomstig uit de noordelijke 3 provincies. Opvallend is ook het hoge aantal groepen met een groot aantal deelnemers. Er lopen erg veel groepen mee, soms tot wel 30 personen. De deelnemers komen ook uit alle hoeken van het land. De meeste wandelaars komen uit de drie noordelijke provincies, maar  er zijn ook wandelaars bij uit Almere, Amersfoort, Marknesse en Utrecht.   

Voor penningmeester Kees de Wit zit deze klus er nu eerst op. Hij had het er maar druk mee, zijn computer stond nauwelijks stil. Meteen na de lancering van de vernieuwde website op 27 december stroomden de inschrijvingen binnen. Met de nieuwe website was het voor de deelnemers mogelijk om met iDEAL te betalen. Dit scheelt veel tijd voor Kees. Voor de organisatie is het heel prettig dat alle deelnemers binnen zijn. Zij weten nu precies hoeveel geld er binnenkomt en wat ze kunnen uitgeven. Ook Bert van der Vaart [cultuur] is blij, want hij kan nu samen met de cultuurgroep diverse artiesten en acts vastleggen.

“De Abel Tasman Struuntocht heeft zich in het verleden drie keer bewezen door het uitgebreide programma, dit verklaard waarschijnlijk ook het succes van deze snelle aanmeldingsprocedure.” denkt voorzitter Piet Miedema. “Ik vind het geweldig dat er zoveel enthousiasme is! Het motiveert ons nog meer om voor al deze wandelaars een geweldige dag te organiseren.” Contact Stichting Promotie Lutjegast

Stichting Promotie Lutjegast

Fransvisscherstraat 4
9866 AX Lutjegast

Facebook
Instagram